Składniki:
- 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej
- 3 łyżeczki przyprawy do piernika
- 2 łyżeczki mielonego cynamonu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 4 łyżki kakao
- 3 jajka
- 190 g masła
- 1 szklanka cukru
- 200 g śmietany 18%
Przygotowanie:
Wszystkie składnikipowinny być w temperaturze pokojowej.
Masło utrzeć z cukrem. Następnie dodać jajka, zmiksować. Wsypać przesiane suche składniki w dwóch turach razem ze śmietaną, wymieszać.
Przełożyć do tortownicy i piec przez 45-50 minut to tzw. suchego patyczka w 180ºC.
Polewa:
Wygląda apetycznie :D
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń