23 października 2017

Owsianka dyniowa

Czas na pełnowartościowe śniadanie, które na dłuugoo nas nasyci. Według znanego przysłowia śniadanie trzeba zjeść jak król a ta owsianka jest tego najlepszym przykładem. Jesienna owsianka z dynią, świeżymi owocami, orzechami, wiórkami kokosowymi i gorzką czekoladą mmm czego chcieć więcej 😊❤

Składniki: 
  • 4,5  łyżki płatków owsianych górskich
  • 1 szklanka mleka 
  • 3 łyżki puree z dyni o mocno pomarańczowym kolorze 
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu 
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 łyżka miodu lub syropu klonowego
Przygotowanie :
Płatki owsiane wrzuć do rondla i zalej mlekiem, dodaj przyprawy i gotuj na małym ogniu aby płatki napęczniały- około 10-15 minut.
Pod koniec gotowania dodaj puree z dyni
 i dokładnie wymieszaj. Podgrzej całość przez 2 minuty. 
Przełóż owsiankę do miski i dodaj do niej miód, wymieszaj. 
Ozdób ulubionymi owocami u mnie : gruszka, śliwki oraz kaki inaczej persymona. Posypałam wiórkami kokosowymi, pokrojonymi orzechami i dodałam domowej roboty fit czekoladę.
Wyszło pysznie. 
Smacznego 😊









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz