Czas na pełnowartościowe śniadanie, które na dłuugoo nas nasyci. Według znanego przysłowia śniadanie trzeba zjeść jak król a ta owsianka jest tego najlepszym przykładem. Jesienna owsianka z dynią, świeżymi owocami, orzechami, wiórkami kokosowymi i gorzką czekoladą mmm czego chcieć więcej 😊❤
Składniki:
- 4,5 łyżki płatków owsianych górskich
- 1 szklanka mleka
- 3 łyżki puree z dyni o mocno pomarańczowym kolorze
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżka miodu lub syropu klonowego
Przygotowanie :
Płatki owsiane wrzuć do rondla i zalej mlekiem, dodaj przyprawy i gotuj na małym ogniu aby płatki napęczniały- około 10-15 minut.
Pod koniec gotowania dodaj puree z dyni
i dokładnie wymieszaj. Podgrzej całość przez 2 minuty.
i dokładnie wymieszaj. Podgrzej całość przez 2 minuty.
Przełóż owsiankę do miski i dodaj do niej miód, wymieszaj.
Ozdób ulubionymi owocami u mnie : gruszka, śliwki oraz kaki inaczej persymona. Posypałam wiórkami kokosowymi, pokrojonymi orzechami i dodałam domowej roboty fit czekoladę.
Wyszło pysznie.
Smacznego 😊
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz